Meglehet, szivárványszínű lesz a müncheni stadion a német-magyaron

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Külpol

Petíció Németországban: rendhagyó kivilágítással akarnak üzenni a magyar kormánynak az új törvény miatt.

Legyen szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni Allianz Arénának június 23-án, a Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccs idején – ezt kérik egy petíció kezdeményezői, mert, mint a hvg.hu írja, így szeretnék kifejezni: helytelenítik, hogy Magyarországon  melegellenes  törvényt fogadtak el. 

Az ötletgazdák kifejtik, hogy az eredetileg a pedofilbűnözés visszaszorítása érdekében kezdeményezett törvény azt is megakadályozza, hogy a 18 éven aluliak számára bemutassák a homoszexualitást, ez a korlátozás szerintük támadás az emberi jogok és az információszabadság ellen.

A petíció kezdeményezői szerint az Európa-bajnokság megfelelő alkalom arra, hogy ilyen társadalmi problémákra felhívják a figyelmet. Arra kérik az Allianz Arénát, működjön együtt ily módon velük, álljon ki a magyarországi LMBTQ-közösségek jogai mellett.

A nemrég elfogadott törvényről péntek reggel ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Arról, hogy az új jogszabálynak milyen visszhangja volt itthon, ez a tudósítás szól:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk