Kovács Zoltán: Az EP bele akarja kényszeríteni Magyarországot a háborúba, ezért tartja alkalmatlannak a soros elnökségre

  • narancs.hu
  • 2023. május 25.

Külpol

Magyarország BÉKEPÁRTI!!!

„Tisztában vagyunk a valódi okkal: nem tetszik nekik, hogy Magyarország békepárti, és bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba” – válaszolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Telexnek arra, hogy az Európai Parlament (EP) jogállamisági helyzete miatt megkérdőjelezné Magyarország alkalmasságát az EU Tanácsa soros elnökségének ellátására. 

Az államtitkár szerint unalomig ismert vádaskodás, hogy Magyarország megsérti az EU alapvető értékeit, de a magyar kormány kitart a békepárti álláspontja mellett.

 D__YT20230309015
 
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet mond a Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzés bemutatóján Budapesten 2023. március 9-én
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, az EP következő plenáris ülésén állásfoglalást készül elfogadni a magyarországi jogállamisági helyzetről és a befagyasztott uniós forrásokról. A határozat nem végleges verziója megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni 2024-ben az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk