Külügyminisztérium: 15 magyar van a Gázai övezetben

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Külpol

Egyelőre nem tudják kihozni onnan őket, de folyamatosan egyeztetnek az evakuációs lehetőségekről.

Jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben

közölte a hvg.hu megkeresésére Paczolay Máté külügyi szóvivő.

A külüggyel folyamatos kapcsolatban lévő magyarok rendkívül nehéz helyzetük ellenére épségben vannak, de az elmúlt napokban a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk.

A külügyi szóvivő szerint a környező nagykövetségek folyamatosan vizsgálják az evakuációs lehetőségeket, és "minden számításba vehető nemzetközi partnerrel" egyeztetnek magyarok kimenekítése érdekében.

Korábban, a hétvégén az ATV diplomáciai forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy magyarok is vannak a Gázai övezet déli részén. A csatorna értesülései szerint leginkább olyan nőkről van szó, akik ott élő férfiakhoz mentek feleségül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk