Leállíttatná az Európai Parlament az Északi Áramlat 2 gázvezeték építését

  • narancs.hu
  • 2021.01.22 14:43

Külpol

Navalnij megmérgezése miatt.

Szigorú szankciókat vár az Európai Parlament az uniós tagállamoktól Oroszországgal szemben Alekszej Navalnij bebörtönzése miatt - írja a 444.hu. A lap beszámolója szerint csütörtökön a képviselők jelentős, 581 fős többsége támogatta az erről szóló indítványt, csak 50-en szavaztak nemmel, 44-en tartózkodtak. 

Az indítványban olyan konkrét követeléseket is megfolgamaztak, mint az Északi Áramlat 2 nevű gázvezeték építésének leállítása.

Ez elég nagy nyomást helyez Németroszágra, ugyanis eddig igyekeztek a komolyabb konfliktusokat elkerülni Oroszországgal szemben, ennek okai között pedig éppen az épülő gázvezeték jelentős szerepet játszhat. Az Északi Áramlat 2  az észt-orosz határ orosz oldaláról szállít gázt Németországba, és 94 százaléka már elkészült, teszik hozzá.

Hozzáteszik, hogy Merkel szerint át kell beszélni, milyen energiaügyi együttműködések elfogadhatók Oroszországgal, és milyenek nem.  

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.