Legalább négy robbanás volt az Északi Áramlatnál tavaly

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Külpol

Eddig csak kettőről lehetett tudni, de a kutatások most bizonyítékokat is találtak a többire.

Norvég kutatók most először találtak szeizmikus bizonyítékot arra, hogy négy robbanás is történt az Északi Áramlat vezeték tavaly szeptemberi felrobbantásakor írja a Guardian.

A találgatások szerint eddig is kettőnél több robbanásról lehetett szó, de ez az első konkrét bizonyíték erre. Az adatok szerint a másik robbanások a dán balti szigettől, Bornholmtól északkeletre történtek, körülbelül hét másodperccel és 16 másodperccel a korábban ismert két detonáció után. A kutatók észak-európai és németországi szeizmikus állomásokról, köztük a Svéd Nemzeti Szeizmikus Hálózattól és a bornholmi dán állomásoktól származó információk komplex elemzése után tették ezt az állítást.

A Norsar kutatói 2022. szeptember 26-án, nem sokkal a első két robbanás után két egyértelmű szeizmikus eseményt azonosítottak. Az első, az Északi Áramlat 2-n 02:03:24-kor, a második pedig az Északi Áramlat 1-en 19:03:50-kor történt. A szeizmológusok hozzátették, az sem kizárt, hogy ennél is több robbanás történt.

A robbantás háttere még mindig tisztázatlan: a legkonkrétabb gyanúsítás (már persze azon túl, amit a magyar kormánymédia megmondóemberei tudni véltek akkoriban napról napra) a Der Spiegel és a német közmédia közös oknyomozása után jött elő, szerintük a bizonyíték jelenleg arra mutat, hogy Kijev áll a háttérben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk