Szijjártó szerint nem kampányolás pártrendezvényekre járni

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Külpol

Magyarország külügyminisztere azt is tagadta, hogy a Fidesz valaha is kiállt volna Robert Fico és pártja mellett.

Szijjártó Péter kedden és szerdán Szlovákiában részt vett a Szövetség kampányrendezvényein, ami miatt az Eduard Heger vezette Demokraták kijelentette, Magyarország durván beavatkozik a szlovákiai választási kampányba, de Szijjártó szerint az nem beavatkozás vagy szurkolás, ha pártrendezvényeken mutatkozik külföldön.

Nézze, nekem nincs véleményem arról, ki fog itt kormány alakítani. Erről a szlovák embereknek van és lesz véleménye, és ez így helyes. Szlovákiában döntsenek a szlovák állampolgárok. Magyarországon meg majd mi döntünk, magyarok, remélem, hogy majd ezt is az egész világ tiszteletben fogja tartani, és a liberálisok érzékenysége ebben az esetben is olyan kifinomult lesz, mint a jelenlegi esetben

– mondta Szijjártó a Napunknak, hozzátéve, hogy ő valójában egy pékséget adott át és semmi közük nekik ehhez.

Nem ez az első eset, hogy a magyar külügyminiszter elég látványosan áll Szlovákiában a korábban kifejezetten magyarellenes magatartásáról ismert Robert Fico és pártja mellett: korábban azt is kritizálta, hogy a Smer jelöltje, Tibor Gašpar ellen is eljárás indult korrupciós ügyek miatt.

Érdekes módon ha egy választást megelőzően a patrióta erőknek jó esélye van a győzelemre, valahogy mindig róluk derül ki valami, valahogy mindig őket tartóztatják le, valahogy a jogi eljárások mindig akkor érnek egy olyan fázisba, hogy róluk szivárogtatnak ki valamit. Nézze meg, mi történt Csehországban, mi történik az Egyesült Államokban, Bosznia-Hercegovinában. Ebbe a sorozatba sajnos sok ilyen pont illik bele”

– magyarázta Szijjártó.

Arra a kérdésre, hogy ez sokak számára úgy tűnhetett-e, mintha kiálltak volna a Smer mellett, Szijjártó azt mondta:

„A túlzott képzelőerő veszélyes dolog, úgyhogy legyenek óvatosak.”

A hétvégén előrehozott választást tartanak Szlovákiában, ennek az esélyese a Smer, bár közel sem elképzelhetetlen az sem, hogy nem fognak tudni kormányt alakítani.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.