Leszidott ellenfelével együtt gyűjt adományt az új-zélandi kormányfő

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 16.

Külpol

Az „arrogáns p.cs” ötlete volt, hogy árverezzék el a parlamenti jegyzőkönyvet. A prosztatarák elleni harcra gyűjtenek.

Az érintettek javaslatára kalapács alá került Új-Zélandon az a parlamenti jegyzőkönyv, melyben rögzítették, ahogy a miniszterelnök bekapcsolva hagyott mikrofonnál inzultálta riválisát, a befolyt összegből a prosztatarák elleni harcot támogatják – közölték sajtóforrások pénteken.

Jacinda Ardern kormányfő az ülésen azután feledkezett meg magáról, miután David Seymour, a liberális-konzervatív ACT párt vezetője mintegy hét percen keresztül bombázta kérdésekkel a kormánya teljesítményéről a parlamentben.

Ardern, amikor válaszadás után leült, helyetteséhez fordult, és azt mondta: „micsoda arrogáns p.cs”.

A megjegyzés a parlamenti közvetítésben alig volt hallható, viszont a miniszterelnök asztali mikrofonja felvette.

„Kiállunk a p.csökért mindenhol!” – 

kommentálta Seymour az incidenst követő karácsonyi ünnepségen Ardernnel készült fotót, melyben a két politikus láthatóan barátságos hangulatban, a mindkettejük által aláírt jegyzőkönyvvel a kezében pózol. Hozzátette, hogy az árverés és a befolyt összeg hasznosítása az ő ötlete volt, „de a miniszterelnököt nem kellett sokáig győzködni”.

„Remélem, sok pénz gyűlik össze, noha ez kissé szokatlan módja (a pénzgyűjtésnek), de jó ügyet szolgál” – fogalmazott Seymour.

A december 22-én befejeződő árverés pénteken 45 500 új-zélandi dolláron (11 millió forint) állt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk