Levélben kérik demokrata donorok Biden visszalépését

  • narancs.hu
  • 2024. július 5.

Külpol

Az aláírók szerint Biden bukni fog, márpedig Trump óriási veszélyt jelent a demokráciára.

168 demokrata kötődésű donor, vállalatvezető és aktivista kérte meg Joe Bident arra egy diszkrét levélben, hogy lépjen vissza, mert úgy látják, hogy el fogja veszteni a választást Donald Trumppal szemben. A levelet a Fehér Ház tanácsadóin keresztül juttatták el Joe Bidennek, tartalmát a Washington Post szivárogtatta ki.

Tiszteletteljesen arra kérjük önt, hogy lépjen vissza az újraválasztási jelöltségtől, a demokrácia védelmében és a nemzetünk jövője érdekében. Döntő pillanat előtt állunk a nemzetünk jövőjét nézve, itt az idő, hogy bebetonozza a hagyatékát és átadja a fáklyát, ahogy George Washington tette.

– olvasható a levélben. A Demokrata Pártot támogató donorok, vállalatvezetők attól tartanak, hogy Joe Biden el fogja veszteni a választást Donald Trumppal szemben, és fenyegetésnek tartják a republikánus politikust az Egyesült Államok demokratikus intézményeire, gazdaságára és nemzetközi hírnevére nézve.

Ha Biden marad a demokrata jelölt, támogatni fogják továbbra is, de a legjobb az lenne, ha átadná a jelölést. A levelet a Leadership Now Project szervezte, ami azért jött létre, hogy megvédje az amerikai demokratikus normákat. A levél aláírói közt olyan vállalatok vezetői is vannak, mint a Google, a Weyco vagy a Bridgewater, vannak köztük harvardi professzorok és Mike Novogratz milliárdos befektető is, írja a Portfolio.hu.

Joe Biden minden ellenkezés ellenére kitart a jelöltség mellett, pedig nemcsak ebben a levélben kérték visszalépésre. A New York Times mellett az Economist is szerkesztőségi cikkben kérte az elnököt, hogy fontolja meg a visszalépést. A demokraták azt követően látták jobb megoldásnak a visszalépést, miután az elnöki vitán Biden rendkívül gyengén szerepelt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.