Lövöldözés volt egy németországi egyetemen

Külpol

A támadó az akció után végzett magával.

Több embert megsebesített egy ámokfutó hétfőn Németországban a heidelbergi egyetemen. Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadótermében, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt, és a nyomozás első megállapításai szerint tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai. Áldozatai közül az egyikük állapota súlyos. Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Frissítés: A támadó négy embert talált el. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe.

Lövöldözés Németország

 
Lövöldözés Németország
 Heidelberg, 2022. január 24. Rendőrök a heidelbergi egyetemen elkövetett lövöldözést követően 2022. január 24-én. Sajtóhírek szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával.
Fotó: R.Priebe / MTI/AP/DPA/R.Priebe

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk