Magyarul üzen a német egészségügyi minisztérium

  • narancs.hu
  • 2020. április 16.

Külpol

A fizetett hirdetések a Németországban dolgozó magyar ápolókat szólítják óvatosságra.

„Mi a teendőm, ha betegnek érzem magam?” – ez a címe a német Szövetségi Egészségügyi Minisztérium közösségi médiában megjelent szponzorált posztjának, amelyben az alábbiakat kéri a Németországban dolgozó magyaroktól: „Maradjon otthon, ha heveny legúti megbetegedés tüneteit tapasztalja és haladéktalanul tájékoztassa az Ön által gondozott és ellátott személy családját.”

A posztot eredetileg Christian-Zsolt Varga berlini újságíró vette észre. A szponzorált szöveg kitér arra, hogy az óvatosság akkor is fontos, ha csak „egyszerű” meghűlésről van szó, valamint a munkaközvetítő ügynökségen keresztül érkezett munkavállalókat arra kérik, az ügynökséget is tájékoztassák. A járvány miatt sokat foglalkoztak a németországi lapok azzal, mennyire rá van szorulva az egészségügyi rendszerük a kelet- és közép-európai ápolókra, ráadásul az utazással kapcsolatos nehézségek miatt komoly aggodalmat jelentett, hogy a keleti munkavállalók egy része a hazájában ragadhat.

A fizetett hirdetés számos másik nyelven is megjelent. De sajnos a posztba belecsúszott egy helyesírási hiba is, hiszen azt írja: „Pillanatnyilag a megkülönböztetet óvatosság ajánlatos.”

false

 

Fotó: facebook

 

false

 

Fotó: facebook

 

false

 

Fotó: facebook

 

false

 

Fotó: facebook

 

false

 

Fotó: facebook

 

false

 

Fotó: facebook

Figyelmébe ajánljuk