Manfred Weber szerint korai volt felszabadítani a magyar uniós támogatásokat

  • narancs.hu
  • 2024. január 5.

Külpol

A Néppárt vezetője felülvizsgálatot szorgalmaz.

Korai volt feloldani Magyarországnak 10,2 milliárd eurónyi támogatást, ezért a döntés felülvizsgálatát kéri az Európai Parlamenttől a Néppárt elnöke, aki levélben fordult a parlament elnökéhez, írja a Politico nyomán a 444.hu. Manfred Webert nem győzte meg az Európai Bizottság érvelése arról, miért is engedélyezték a kifizetést, szerinte többek közt az EP költségvetési ellenőrző bizottságának kellene felülvizsgálni a döntést.

 

Orbán azzal, hogy a decemberi csúcson megvétózta az uniós költségvetés módosítását, így az Ukrajnának szánt támogatást, megsértette az Európai Uniós stratégiai érdekeit. Az esetet ki kell vizsgálnia az Európai Parlament jogi szolgálatának,

olvasható a levélben, amit az Európai Néppárt több vezető beosztású politikusa is aláírt.

Az Európai Bizottság december döntött a jogállamisági problémák miatt befagyasztott támogatások feloldásáról. A döntés szerint a kohéziós alapokban zárolt mintegy 30 milliárd euró harmadát szabadította fel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk