Már be is jelentette a megszorításokat az új argentin elnök

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Külpol

Javier Milei egyelőre nem olyan radikális, mint ahogy azt a kampányában ígérte.

Beiktatása utáni első hivatalos beszédében Javier Milei argentin elnök gyorsan normalizálódott is ahhoz képest, hogy a kampányban azt ígérte, felszámolja a központi bankot és dollárra cseréli az ország valutáját: közölte, hogy sokkszerű kezelésre, megszorító intézkedésekre lesz szükség, ugyanis nincs elég pénz az országban írja a BBC.

„A lényeg az, hogy nincs alternatívája a megszorításoknak, és nincs alternatívája a sokkszerű kezelésnek. Tudjuk, hogy rövid távon a helyzet romlani fog. De ezután fogjuk látni erőfeszítéseink gyümölcsét”

– mondta, hozzátéve, hogy a fő cél a 140 százalékot meghaladó infláció megszorítása és a brutális államadósságok mérséklése.

Ahogy lehetett tudni, a még a populista jobboldali univerzumban is furcsa figurának tűnő Milei beiktatására elment például Orbán Viktor is, de meglepő fordulatként Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is ölelkezett egyet. Mármint nem Orbán, hanem Milei.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk