Már jövő héten hazajöhet Amerikából a szüleitől elszakított magyar kisfiú
border_family.jpg

Már jövő héten hazajöhet Amerikából a szüleitől elszakított magyar kisfiú

  • narancs.hu
  • 2018. június 28.

Külpol

Az amerikai hatóságok bababörtönbe zárták a kétéves kisfiút, mert szüleivel illegálisan lépte át az országhatárt.

A kisfiú szülei Kanadából szerettek volna bejutni az USA-ba, ám az illegális határátlépő családot az amerikai hatóságok feltartóztatták. A kétéves gyereket elszakították szüleitől, a gyereket és a szülőket is őrizetbe vették, de külön-külön. Az ATV elérte a család ügyvédjét, aki azt mondta, a kisfiút akár már jövő héten hazahozhatja Magyarországra nővére. Az anyuka helyzete ennél már bonyolultabb. Őt azzal gyanúsítják, hogy csak az állampolgárság megszerzése miatt kötött házasságot Amerikában. Mikor az álházasság miatt beidézték egy tárgyalásra, ő visszautazott Magyarországra, és akkor kapták el, amikor újra belépett az Egyesült Államok területére. Emiatt akár 10 év börtönbüntetést is kaphat, de valószínűbb, hogy visszatoloncolják Magyarországra. A kisfiúnak viszont már megvan a repülőjegye, és már ma New Yorkba utazik, ahol találkozhat nővérével.

Az ügyben Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozott, és annyit mondott, hogy a törvényeket be kell tartani, főleg, ha migrációról van szó.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.