Medvegyev: "A gazdasági háborúk elég gyakran változtak át igazivá"

  • narancs.hu
  • 2022. március 1.

Külpol

Fenyegető hangú üzenetben vágott vissza a volt elnök Franciaországnak. 

"Ma valami francia miniszter azt mondta, hogy gazdasági háborút hirdetnek Oroszország ellen. Vigyázzanak a nyelvükre, uraim! És ne feledjék, az emberi történelemben a gazdasági háborúk elég gyakran változtak át igazivá" – ezt üzente Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, jelenleg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese Bruno Le Maire francia gazdasági miniszternek egy Twitter-üzenetben. 

Le Maire kedden korábban a France Info rádiónak azt mondta, az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók célja az, hogy összeomoljék az orosz gazdaság, és azt is közölte, hogy 

"Teljes gazdasági és pénzügyi háborút indítunk Oroszország ellen". 

Le Maire arról beszélt, hogy a gazdasági és pénzügyi erőviszonyok teljesen az Európai Unió oldalára dőlnek el, amely most fedezi fel, hogy mekkora gazdasági hatalom. Az orosz vagyonok befagyasztása a miniszter szerint csaknem 1000 milliárd dolláros összeget jelent.

A francia miniszter elismerte, hogy az orosz nép is megérzi majd  a szankciók hatásait "a vezetője miatt".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

 

Figyelmébe ajánljuk