Megbírságolták a Szerb Postát, amiért titkolózott a levélszavazatokról

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 30.

Külpol

Nem a megfelelő módon és időben teljesítették a Szabad Magyar Szó közérdekű adatigénylését. 

A szerbiai közérdekú adatok biztosa 30 ezer dínár bírságot szabott ki a Szerb Posta közérdekű adatokért felelős illetékesére, amiért nem a kellő módon és időben teljesítette a Szabad Magyar Szó vajdasági hírportál magyarországi választásokhoz kapcsolódó közérdekű adatigénylését.

A hírportál azt szerette volna megtudni, kivel kötött szerződést a Szerb Posta a magyarországi választási levélcsomagok kézbesítésére. Először megtagadták a szerződés kiadását, aztán, miután a közérdekű adatok biztosa vizsgálódni kezdett, mégis teljesítették az adatigénylést.

Ekkor derült ki, hogy a levélcsomagok kiszállítására a Szerb Posta a Concordia Miniritatis Hungaricae szervezettel kötött szerződést, és hogy a levélcsomagokat a magyar kormányhoz közel álló Vajdasági Magyar Szövetség székházának címén adták át a CMH-nak.

Mivel azonban a Posta nem a megfelelő időben teljesítette az adatigényt, a közérdekű adatok biztosa eljárást indított a szabálysértési bíróságon, és 30 ezer dínárra büntette a Posta illetékesét. A hivatalnok elismerte mulasztását, befizette a bírság összegének felét, így a másik felét a jogszabályoknak megfelelően elengedték - írja a Szabad Magyar Szó. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk