Megérkeztek az első német és brit tankok Ukrajnába

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Külpol

A német védelmi miniszter szerint döntő hatású hozzájárulást jelentenek majd a fronton.

A német védelmi minisztérium kedden jelentette be, hogy az első 18 Leopard 2-es harckocsi megérkezett Ukrajnába, miután az ukrán legénységet is kiképezték a használatukra – írja a BBC értesüléseire hivatkozva a 444.

Boris Pistorius védelmi miniszter szerint a tankok döntő hatású hozzájárulást jelentenek majd a fronton. A Leopard 2-es tankokat kifejezetten az orosz T-90-esek elleni küzdelemre tervezték, ráadásul könnyebben karbantarthatók és üzemanyag-takarékosabbak, mint a legtöbb nyugati harckocsi.

Армований кулак стає потужнішим Сьогодні мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом «Майком»...

Posted by Резніков Олексій on Monday, March 27, 2023

Németország két speciális harckocsi-mentő járművet és 40 Marder gyalogsági harcjárművet is küldött Ukrajnának, ezzel egyidőben pedig a Challenger 2-es harckocsik is megérkeztek Nagy-Britanniából. Az egyik darabról Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter egy képet is közölt Facebook-oldalán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk