Megérkeztek a lengyel Leopard tankok Ukrajnába

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. február 24.

Külpol

A harckocsikat Mateusz Morawiecki kormányfő vitte Kijivbe a lengyelek által kezdeményezett tankkoalíció segítségének első részeként.

„A lengyel Leopardok már Ukrajnában vannak” – közölte Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter pénteken az Andrzej Duda elnök által összehívott, az ellenzéki frakcióelnökök részvételével tartott nemzetbiztonsági tanács ülésén. 

A Joe Biden amerikai elnök e heti lengyelországi látogatását összefoglaló, az ukrajnai orosz támadás kezdetének első évfordulója alkalmából összehívott ülésen Andrzej Duda közölte: nincs a résztvevők között Mateusz Morawiecki kormányfő, mert Kijivben tartózkodik. 

„Mosolyogva mondom, hogy Leopardjainkat vitte oda az általunk kezdeményezett tankkoalíció segítségének első részeként”

– fogalmazott az államfő.

Mariusz Blaszczak felszólalásában felidézte, hogy a lengyel–német megállapodás nyomán, a szélesebb nemzetközi koalíció keretében, a lengyel fél a Leopard 2 A4 típusú harckocsikat, a német fél pedig a legkorszerűbb Leopard 2 A6 típusúakat szállítja Kijivnek.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk