Megpróbálták felrobbantani az oroszországi Brjanszk városánál a Barátság kőolajvezetéket

  • narancs.hu
  • 2022. június 12.

Külpol

A vezeték nem sérült meg, de megrongálódott egy transzformátor állomás.

Ismeretlen tettesek megpróbálták felrobbantani az oroszországi Brjanszk városának közelében a Magyarországot is ellátó Barátság kőolajvezetéket, írja a hvg.hu.

Ahogy a lap megjegyzi a Baza nevű orosz hírportálra hivatkozva: a támadók három, házi készítésű robbanószerkezettel próbálkoztak. A vezeték nem sérült meg, de megrongálódott egy transzformátor állomás.

Mint írják, a merényletet néhány nappal azt követően hajtották végre, hogy az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, amelynek a részeként a tagországok az olajvezetékek kivételével leállítják az oroszországi kőolaj vásárlását. A több mint fél évszázada működő Barátság-vezeték az egykori szocialista országok egy részét látja el nyersanyaggal.

A hvg.hu azt írja, áprilisban, szintén Brjanszk közelében, diverzánsok felrobbantottak két olyan olajtározóközpontot, amelyben részben a Barátságból származó nyersanyagot tárolták.

Címlapképünk illusztráció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk