Melitopolt is megpróbálják visszafoglalni az ukránok

  • narancs.hu
  • 2022. december 11.

Külpol

A délkeleti várost tavasszal szállták meg az oroszok.

Megtámadta az ukrán hadsereg az ország délkeleti részén fekvő Melitopol városát – adta hírül a SkyNews.

Ennek egyik következménye, hogy még szombaton este egy rakéta becsapódása nyomán két ember meghalt és tíz megsebesült a helyi, orosz hatóságok szerint.

Az ukrán elnök tanácsadójaOlekszij Arestovics azt mondta a most megindult támadásról, hogy Melitopol az oroszok szempontjából  fontos város, ezen keresztül biztosított minden összeköttetés a megszálló hadsereg csapatai között Herszontól Mariupolig. Ha Melitopolt sikerül visszafoglalniuk az ukránoknak, Arestovics szerint az oroszok teljes vonala összeomlik, és az ukrán hadsereg meg tudja közelíteni a Krím-félszigetet.

 

 Melitopolt még a háború elején elfoglalták az orosz csapatok. Március 12-én videófelvétel jelent meg arról, hogy a megszállók elviszik a város addigi polgármesterét:

 

Leadkép: Felrobbant jármű ég a ZaTV épülete mellett a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban fekvő Melitopolban 2022. október 25-én. Az akkori detonációban öten sérültek meg. Fotó: MTI/EPA

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk