Ausztrália is szankciókat vetett ki az oroszokra

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 10.

Külpol

És számos iráni személyre és szervezetre is.

Ausztrália számos iráni és orosz személyre, valamint szervezetre, köztük az iráni erkölcsrendészetre is szankciókat szabott ki amiért azok több területen is megsértették az emberi jogokat - közölte az ausztrál külügyminiszter szombati nyilatkozatában.

Penny Wong helyettesével közösen kiadott közleményében több személyt és szervezetet nevezett meg, akikre - a júliusban elfogadott Magnyickij-törvényhez hasonló jogszabály értelmében - célzott pénzügyi büntetőintézkedéseket és utazási tilalmat szab ki.

A szankcionáltak között szerepel az iráni erkölcsrendészet és az Iszlám Forradalmi Gárda által működtetett Baszidzs milícia is, ezen kívül hat olyan iráni személy, akik a szervezetekkel karöltve vettek részt az Iránban szeptember óta tartó tiltakozások kíméletlen visszaverésében.

Hét orosz személyt azért helyeztek a szankciós listára, mert vélhetően részt vettek az Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista elleni merényletben.

Három iráni személy és egy iráni vállalat pedig azért került a szankciós listára, mert drónokkal segítették Oroszországot az Ukrajna ellen indított háborújában, ezzel "Irán szerepet vállalt a globális biztonság destabilizálásához".

 Az ukrán-orosz háború februári kezdete óta Ausztrália több száz orosz személyre szabott ki szankciókat, akik közvetett vagy közvetlen módon hozzájárultak Ukrajna megtámadásához. Emellett védelmi felszereléssel és humanitárius segítséggel támogatta Kijevet, s törvényen kívül helyezte az orosz timföld- és alumíniumexportot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk