„Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?” – a DK politikusa zavarta meg Orbán sajtótájékoztatóját Strasbourgban

  • narancs.hu
  • 2024. október 8.

Külpol

A párt szerint Gyekiczki Mártont nem az EP biztonsági személyzete, hanem Orbán emberei teperték le.

Orbán Viktor kedden az EU soros elnökségről tartott sajtótájékoztatót Strasbourgban, az Európai Parlament épületében, az eseményt azonban kezdés után nem sokkal cetlidobálással zavarta meg egy férfi, aki a Telex tudósítása szerint azt kérdezte:

„Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?”

Orbán a férfi kivezetése után az akcióra reagálva azt mondta: „A magyar egy direkt nyelv és a kommunikáció is meglehetősen durva. Amikor egy politikus azt mondja egy másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban azt jelenti, hogy nem értek egyet önnel.”

A Demokratikus Koalíció (DK) nem sokkal később közölte, Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció fiatal önkormányzati képviselője zavarta meg a miniszterelnök sajtótájékoztatóját. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán azt írta: „Kövér tőlem elvehette a szót a Parlamentben, amikor árulónak neveztem a kormányt, de megmondtuk akkor is, mindig és mindenhol el fogjuk mondani: Magyarországnak ma áruló kormánya van!” A Gyurcsány Ferenc által feltöltött videón jól hallható, ahogy Gyekiczki Márton többször is megismétli a kérdést, majd a kamerák felé fordulva azt kiáltja:

„Eladta Putyinnak, eladta Hszi Csin-pingnek!”

 
Gyekiczki Mártont biztonsági emberek vezetik ki a sajtótájékoztatóról
Fotó: MTI/Purger Tamás
 

Molnár Csaba, a párt EP-képviselője nem sokkal később arról posztolt, nem az EP biztonsági személyzete, hanem Orbán emberei teperték le a bekiabáló politikust. „Mert az EP-ben senkit visznek le a földre amiatt, hogy közbekiabál, akkor sem, ha ezzel megzavar egy sajtótájékoztatót” – fogalmazott Molnár Csaba, aki szerint Orbán emberei átadták Gyekiczki Mártont az EP biztonsági embereinek, akik azonnal el is engedték őt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk