Miseborral segíti ki Magyarország Ukrajnát

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 30.

Külpol

500 literről van szó, amit a külügy szállíttat el, és Soltész Miklós államtitkár indított útjára. 

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, amelyet lengyel segítséggel juttatnak el Ukrajnába – a szállítmányt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten.

Az MTI beszámolója szerint Soltész Miklós kiemelte: az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett

legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.

Soltész elmondása szerint az Egri és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság ajánlotta fel a közel 500 liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort, amit a Magyar Katolikus Karitász gyűjtött össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába.

Az államititkár hozzátette: "lengyel barátainkkal vitában állunk" ugyan, mert "mi továbbra sem vagyunk hajlandók" sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de "minden együttműködésre készek vagyunk", amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk