Moldova hat televíziós csatorna működését függesztette fel

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 17.

Külpol

Mert azok nem hitelesen számoltak be a háború eseményeiről. Főleg orosz műsorokat sugárzó csatornákról van szó.

Moldova a szükségállapot idejére felfüggesztette hat televíziós csatorna működési engedélyét, mert megítélése szerint nem korrektül tudósítottak az ukrajnai eseményekről - közölte a kormány pénteken a honlapján.

Miután nem hitelesen számolnak be az országban történtekről, illetve az ukrajnai háború eseményeiről, a szükséghelyzet idejére felfüggesztik hat audiovizuális sajtóorgánum sugárzási engedélyét. Ezek a Pervij v Moldove, a RTR-Moldova, az Accent-TV, az NTV-Moldova, a TV-6 és az Orhei-TV - áll a kormány közleményben.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint ezek orosz műsorokat sugározó, illetve ellenzékinek számító moldovai csatornák.

Moldovában februárban vezették be a szükségállapotot Ukrajna orosz megtámadása miatt. Ebben az időszakban korlátozták az oroszországi televíziók műsorainak sugárzását, illetve blokkolták a Sputnik Moldova hírportált és más portálokat.

A moldovai főügyészség kilátásba helyezte, hogy nyomozást indítanak több ember ügyében, akiket az ukrajnai események inkorrekt tudósításával gyanúsítanak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk