Navalnij felesége: Putyin bűnhődni fog azért, amit az országgal és a családommal tett

  • narancs.hu
  • 2024. február 16.

Külpol

Julija Navalnaja férje halálának bejelentése után pár órával a müncheni biztonságpolitikai konferencián szólalt fel.

Alekszej Navalnij felesége, Julia Navalnanja is felszólalt a müncheni biztonságpolitikai konferencián nem sokkal azután, hogy az orosz ellenzéki politikus úgy tudni, péntek reggeli sétája után rosszul lett, majd elvesztette az eszméletét, és meghalt.

Beszédében elmondta, a híreket hallva rögtön haza akart utazni, de aztán arra gondolt, hogy Alekszej Navalnij mit tenne ilyen helyzetben, a férje pedig biztosan ott maradt volna Münchenben, így ő is maradt. Egyelőre még ő sem tudja, el kell-e hinni a Navalnij haláláról szóló híreket úgy, hogy csak az állami média számolt be róla. De ha a férje tényleg meghalt, akkor azt akarja, hogy Putyin és az orosz rezsim mielőbb bűnhődjön meg miatta.

Putyin és rendszere meg fog bűnhődni azért, amit az országgal, a családommal és a férjemmel tett."

Bíróság elé fogják állítani őket, és ez a nap hamarosan el fog jönni – hangoztatta. Majd zárásképpen Navalnaja felszólította a jelenlévőket, és az egész világot, hogy fogjanak össze, és lépjenek fel aktívan a rezsim ellen. "Putyin egyszemélyben felelős az elmúlt évek atrocitásaiért Oroszországban."

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke nem sokkal korábban azt mondta, ha Navalnij halálát megerősítik, személyesen Vlagyimir Putyint fogják felelősnek tartani, és reagálni fognak rá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk