Német és brit bírálat érte a Fidesz kampányát

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Külpol

A két nagykövetség egyszerre adott ki közleményt arról, hogy „a Fidesz kampányhirdetései ténybeli torzításokat tartalmaztak”.

Egy időben, kedden adott ki közlekmény a Fidesz kampányhirdetéseiről Németország és az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetsége, valószínűleg egyeztetve a reakciót – vette észre a Telex.

A közlemény így hangzik: „A Fidesz kampányhirdetései ténybeli torzításokat tartalmaztak, többek között azt állították, hogy az Egyesült Királyság és Németország katonai sorkötelezettség bevezetését tervezi, hogy az Ukrajnát támogató országok a háborút támogatják, és hogy európai szinten tervezik a sorkötelezettség bevezetését. Ezek az állítások pontatlanok.”

A közleményt a Facebookon tették közzé. 

A Telex emlékeztet, Németországban május végén dőlt el, hogy nem vezetnek be kötelező sorkatonaságot, a hadsereg létszámproblémáit más módon oldják meg. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk