Sokkoló felvételek Olaszországból: a váróteremben látják el a súlyos betegeket

  • narancs.hu
  • 2020. március 20.

Külpol

A Sky News riportere bejutott a vírus által leginkább sújtotta település kórházába.

A Sky News bejutott az olaszországi Bergamo kórházába, ahol nem uralkodik káosz, de a körülmények hektikusnak tűnnek – írja a 24.hu a csatorna nyomán. A Lombardia tartományban található Bergamo a vírus által leginkább sújtott település, kórháza pedig a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi intézmény jelenleg.

A kórház tömve van súlyos légzési negézségekkel küzdő, illetve lélegeztetett emberekkel. Az ágyak között rohangálnak az ápolók, az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket, amik nélkül gyorsan romlana az állapotuk és meghalnának.

Az csatorna újságrója rákérdezett, hogy éppen milyen kórteremben vannak, a kórház vezetője pedig azt mondta: „ez nem igazán kórterem, hanem egy váróterem, csak minden helyet ki kell használnunk.”

A sürgősségi fogadó részleg is úgy néz ki, mintha intenzív osztály lenne, aminek oka, hogy az intenzív már megtelt. A frissen érkezőket itt látják el, pedig más országokban értelemszerűen az intenzív osztályon kellene őket, mert életveszélyes állapotban vannak.

Figyelmébe ajánljuk