Olaszország: a lakosság 15 százaléka immúnis lehet a koronavírusra

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2020. április 15.

Külpol

Sokkal többen elkapták a vírust, mint eddig gondolták.

Olaszország két, a koronavírussal leginkább érintett régiójában Liguriában és Lombardiában kezdtek tömegesen teszteket elvégezni. A szerológiai vizsgálatot csak olyan embereken végezték el, akik semmilyen tünetét nem mutatták annak, hogy elkapták volna Covid-19 megbetegedést okozó vírust. Az eredmények a vizsgálatot végző infektológust is meglepték. Matteo Bassetti azt mondta, a tünetmentes emberek majdnem 15 százaléka elkapta már a vírust és túl is van a fertőzésen, így átmenetileg biztosan védettek a vírussal szemben.

„Az adatok, amiket láttam lenyűgözőek. A több ezer, tünetmentes emberen elvégzett tesz alapján sokkal többen voltak Covid-19 fertőzöttek, mint azt korábban gondoltam volna. 10 százalék felett vagyunk, majdnem 15 százaléknál. Néhány jel arra utal, hogy ennél is nagyobb lehet a fertőzöttek száma“ idézi a Repubblica a genovai San Martino kórház fertőző betegségek klinikájának igazgatóját.

Ez pedig azt jelenti, hogy már sokkal több ember lehet védett a Covid-19 megbetegedést okozó SARS-Cov-2 vírussal szemben, mint eddig gondolták.

Figyelmébe ajánljuk