Orbán Salvinivel vonulna be Brüsszelbe

  • narancs.hu
  • 2024. október 6.

Külpol

A magyar miniszterelnök az olasz Liga díszvendégeként egyebek közt Varsó "visszavételéről" is vizionált.

Orbán Viktor volt a díszvendége a Matteo Salvini vezette olasz Liga párt vasárnapi nagygyűlésének a lombardiai Pontidában, ahol a migrációról, szabadságharcról és a baloldalról is értekezett, továbbá felvázolta az európai jobboldal újraegyesítésének nagy tervét – tudósít a hvg.hu.

A magyar kormányfő ezt az alkalmat is felhasználta, hogy az Európai Uniót ostorozza, szégyennek nevezve, hogy 200 millió eurós büntetést kaptunk azért, mert nem engedjük be a migránsokat. Megismételte korábbi, Brüsszelnek szánt fenyegetését:

 

Ha migránsokat akarnak, meg fogják kapni!

Majd arra bíztatta az olaszokat, hogy kövessék a mi példánkat: “Olaszország erős, nagy és gazdag ország, ha mi meg tudtuk csinálni, ti is meg tudjátok. Ne higgyétek, hogy ez lehetetlen, ez lehetséges, mi, magyarok vagyunk az élő példa. Legyetek elszántak, bátrak, és kövessétek az olyan nagyszerű vezetőket, mint Matteo Salvini!”

Orbán Viktor másik érdekes üzenete az volt, amikor a “patrióták” és a baloldal sikerességét vetette össze. Azzal büszkélkedett, hogy “mi már ötször legyőztük őket”, és egyenesen a “magyarok küldetésének” nevezte annak bebizonyítását, hogy a baloldal legyőzhető.

A kormányfő párhuzamot vont az olaszok és a magyarok, mint két szabadságharcos nép között. “Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak”.

Salvinit európai hazafinak nevezte Orbán, akit – szerinte – Magyarországon hősként ünnepelnek,

mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok otthonait és Európát is. Ezért kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást.

“Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni” – fogalmazott beszédében Orbán, aki az egész európai jobboldal újraegyesítését tűzte ki célnak: “Nincs megállás. A küzdelem végén megfordul majd Párizs, visszavesszük Varsót és Európa legnagyobb politikai ereje leszünk. Akkor kézbe vesszük a brüsszeli politikát, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá, gazdaggá és szabaddá tesszük Európát!”

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar – jelentette ki Matteo Salvini a Liga-gyűlés záróbeszédében. A párt elnöke azt mondta, sem ő, sem az európai patrióták nem adják fel a törekvést a békére, a szabadságra, a nemzeti döntéshozatalra és a biztonságra.

A Pontidában tartott találkozót az 1571. október 7-én Lepantóban győztes Szent Ligához hasonlította.

A baloldal békét hangoztat, de a háborút finanszírozza, jogokat követel, de megfeledkezik kötelességéről

– mondta Salvini, és idesorolta annak biztosítását, hogy az európai városokban biztonságban lehessen sétálni az utcákon.

Matteo Salvini is védelmébe vette Orbán Viktort, aki ellen szerinte “Soros György, az egyengondolkodás, az eltörlés kultúrája és a gender ideológia képviselői indítottak támadást”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk