Orosz dróntámadás Kijev és Odessza ellen

  • narancs.hu
  • 2024. október 6.

Külpol

A megsemmisített drónok lehullott törmeléke két embert megölt.

Vasárnap hajnalban Oroszország légitámadást indított az ukrán főváros Kijev és Odessza ellen is. A kijevi katonai közigazgatás Telegram bejegyzése szerint Oroszország drónokkal és rakétákkal támadta a várost, ahol tavasz óta nem tapasztaltak ilyen erőteljes támadást – írja a 444.

Szerhij Popko vezérezredes a közleményében úgy fogalmazott, hogy a kijevi légvédelem megsemmisítette mind a 28 cirkálórakétát és 16-ból 15 drónt, ami a várost célozta. Azonban a lehullott törmelékek következtében, Kijev különböző kerületeiben két fiatal férfi meghalt, hárman pedig megsebesültek.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat közölte, hogy több hullámban támadták Odesszát is. A dél-ukrajnai tengerparti nagyvárosban egy ember megsebesült, valamint raktárak és teherautók rongálódtak meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk