Dél-Izraelben fokozott biztonsági készültséget rendeltek el az október 7-i évforduló miatt

  • narancs.hu
  • 2024. október 6.

Külpol

Beér-sebában vasárnap egy buszpályaudvaron lövöldözött egy beduin férfi, egy fiatal nő meghalt.

Az izraeli hadsereg az október 7-i támadások évfordulója előtt megerősítette a biztonságot Dél-Izraelben – írja a BBC.

Az IDF közleménye szerint fokozott készültségben van a térségben, mivel fenyegetésre számítanak a héten. Az IDF szerint további csapatokat rendelnek ki a Gázai határ menti közösségekbe.

A hadsereg korábban azt is közölte, hogy arra számítanak, hogy a Hamász október 7-i támadásának első évfordulóján nagy hatótávolságú rakétákat indíthatnak feléjük a Gázai övezetből.

Vélhetően az évfordulóhoz köthető a vasárnap Beér-sebában történt fegyveres incidens is. A Telex összefoglalójában azt írja, többen megsebesültek, egy 25 éves nő pedig meghalt egy izraeli buszpályaudvaron történt lövöldözésben. A BBC tudósítása szerint rendőrség terrortámadásként értékelte a támadást.

Az izraeli mentőszolgálat szerint tíz sérültet láttak el, akik közül néhányan lőtt sebeket szenvedtek, ketten súlyosan megsérültek. A rendőrség szerint a támadót megölték.

Az elkövető egy 29 éves beduin hátterű izraeli állampolgár volt – írta a Jerusalem Post.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!