Orosz bombázó hatolt be a svéd légtérbe

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Külpol

Három hónappal azután, hogy a skandináv ország a NATO teljes jogú tagjává vált.

Egy orosz Szu-24-es bombázó megsértette a svéd légteret a stratégiai fontosságú balti-tengeri Gotland sziget közelében, és csak azután távozott, hogy Svédország két JAS-39-es vadászrepülőgépet emelt a levegőbe – írja a hvg.hu.

A svéd védelmi minisztérium közleménye szerint a pénteki incidens három hónappal azután történt, hogy a skandináv ország a NATO teljes jogú tagjává vált, felhagyva a két évszázados időszakban képviselt semlegességet.

„Egy orosz Szu-24-es vadászrepülőgép megsértette a svéd légteret Gotland déli csücskétől keletre. A svéd parancsnokság előbb figyelmeztette az orosz gépet, majd amikor ezt a behatoló nem vette figyelembe, két JAS-39 Gripen kitessékelte a gépet a svéd légtérből” – áll a közleményben.

Nyitóképünk illusztráció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk