Palesztin zászlót festettek a nácik áldozatainak emlékművére Saarbrückenben

Külpol

Saarbrückentől mintegy 20 kilométerre, Neunkirchen egyik buszmegállójába is két palesztin zászlót festettek.

Palesztin zászlót festettek a náci rezsim áldozatainak emlékére állított emlékkőre a délnyugat-németországi Saarbrückenben

– tudatta hétfőn a rendőrség. Közlésük szerint vasárnap este egy környékbeli férfi hasonló esetről tett bejelentést: a Saarbrückentől mintegy húsz kilométerre fekvő Neunkirchen városának egyik buszmegállójába is két palesztin zászlót festettek.

A rendőrség mindkét esetben eljárást indított, a saarbrückeni kastély előtti fennsíkon található emlékkő megrongálása ügyének felderítésében pedig az állambiztonsági szolgálat is részt vesz.

A német hatóságok fokozták az ország zsidó intézményeinek biztonságát azután, miután a Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy 3000-et megsebesítettek, valamint körülbelül 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. Az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma vasárnap estére már meghaladta a 2670-et, a sebesülteké pedig a 9600-at.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk