Rakétatámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 22.

Külpol

Az ukrán erők ismét az orosz megszállás alatt álló Szevasztopol kikötőjét támadták.

Rakétatámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását a krími Szevasztopol kikötőjében – erősítette meg a város Moszkva által beiktatott kormányzója. 

A Telex háborúval foglalkozó hírösszefoglalója szerint a főhadiszállás Szevasztopol történelmi központjában található, számos polgári létesítmény közelében. Mihail Razvozsajev kormányzó a Telegramon azt írta, egy rakéta törmelékei a szevasztopoli orosz Lunacsarszkij Színház közelében csapódtak be. Sérültekről és áldozatokról egyelőre nincs információ.

Az ukrán állami hírszolgáltató, a Suspilne egy felvételt is közzétett a Telegramon, amin a főhadiszállás füstölgő épülete látható.

Ukrajna az elmúlt hetekben többször is támadta az oroszok által megszállt krími kikötővárost. Szeptember 13-án a kora reggeli órákban több rakéta csapódott be a szevasztopoli haditengerészeti bázison található Szevmorzavod hajógyárba. A támadás során a Minszk elnevezésű partraszálló hajót és a Rosztov-na-Donu tengeralattjárót találat érte, miközben a szárazdokkokban karbantartáson voltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk