Repeszsérülések miatt meg kellett műteni az egyik magyar katonát

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Külpol

A megsebesült honvédek állapota nem életveszélyes. 

„Pristinai nagykövetünk, Bencze József az imént látogatta meg az amerikai kórházban azt a négy magyar katonát, akik repeszsérülések miatt szorulnak ellátásra. Közülük egy honvédet kellett megműteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes” – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter hétfő éjjel a koszovói zavargásokban megsebesült magyar békefenntartó katonák állapotáról. 

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, a Magyar Honvédség hétfő éjjel katonaorvosi csoportot küldött Koszovóba, hogy ellássák, és ha kell hazahozzák a megsebesült magyar békefenntartókat. 

A zavargásokról több videófelvétel is felkerült az internetre. A Szabad Európa videóján látszik két földön fekvő katona, 0:12-nél hallatszik, ahogyan az egyik azt mondja: „megsérültem”. 

Egy másik videón magyar katonák azt kiabálják, hogy „dobál a tömeg”, „üveggel dobál a tömeg”, valamint „meggyújtottak egy fáklyát”. 

Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról számolt be, hogy az összecsapásban több mint 20 magyar katona sérült meg, köztük heten súlyosan, de stabil az állapotuk. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk