Reuters: Irán a gázai béketárgyalásoktól teszi függővé, hogy megtámadja-e Izraelt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 13.

Külpol

A hétre tervezett tárgyalásokról egyelőre keveset tudni.

Három, magas rangú iráni forrásra hivatkozva a Reuters arról ír, kizárólag egy gázai tűzszünet tarthatná vissza Iránt attól, hogy támadást indítson Izrael ellen – vette észre a hvg.hu.

A hírügynökség beszámolója szerint egy ilyen tűzszünet azokból a tárgyalásokból tudna kinőni, amelyeket a tervek szerint Izrael és a Hamász a héten folytatna le. Ezekről a tárgyalásokról azonban egyelőre keveset tudni, a Reuters szerint, ha lesz ilyen, akkor csütörtökön fognak kezdődni Katarban vagy Egyiptomban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Irán Szijjártó Péter magyar külügyminiszteren keresztül jelezte Izraelnek, hogy támadni fog, miután a Hamász, valamint a libanoni Hezbollah egy-egy vezetőjét megölték. Bár a merényleteket Izrael nem vállalta magára, Irán, valamint a két terrorszervezet őket tartja felelősnek azokért. Kiterjedt támadásra azonban azóta sem került sor.

A Reuters egyik forrása arról beszélt, Irán és a Hezbollah akkor indítanának támadást, ha a Gázával kapcsolatos tárgyalások a héten megrekednek, vagy úgy érzik, hogy Izrael nem a békére törekszik, hanem időhúzásra játszik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk