Szijjártón keresztül üzente meg Irán, hogy meg fogja támadni Izraelt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 6.

Külpol

A The Jerusalem Post szerint a magyar külügyminiszter azonnal továbbította az információt izraeli kollégájának.

Irán már eldöntötte, hogy támadást indít Izrael ellen, ezt pedig tudatták is Izraellel, méghozzá a magyar külügyminiszteren, Szijjártó Péteren keresztül – írja a The Jerusalem Post.

A cikk szerint – amit a hvg.hu szemlézett – Szijjártót iráni kollégája, a Ali Bagheri tájékoztatta a támadás tényéről, a magyar külügyi tárcavezető pedig azonnal továbbította az információt az izraeli külügyminiszternek, Israel Katznak.

„Irán arról tájékoztatott minket, hogy meg akarja támadni Izraelt”

– közölte Katz a Szijjártótól kapott információk alapján. Az izraeli miniszter szerint a világnak be kell hajtania Iránon az agresszív fellépésért fizetendő árat.

Az Izrael elleni iráni támadás azóta van napirenden, hogy Teheránban megölték a Hamász politikai vezetőjét, Iszmail Hanijét. Izrael nem vállalta magára a támadást, Irán azonban bosszút ígért. A The Wall Street Journal amerikai tisztviselőkre hivatkozva arról írt, hogy Irán az elmúlt napokban rakétavetőket mozgatott és hadgyakorlatokat hajtott végre. A BBC beszámolója szerint a lehetséges iráni támadás körüli aggodalmak mértékét jelzi, hogy Joe Biden amerikai elnök hétfőn összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg, hogy iráni kollégája valóban tájékoztatta Szijjártót a döntésről, illetve, hogy a magyar külügyminiszter valóban továbbította az információt az izraeli fél felé. Az erről szóló tájékoztatás esetén frissítjük cikkünket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk