Robbanások történtek Kijevben, újabb lakóházat ért rakétatámadás Zaporizzsjában

  • narancs.hu
  • 2022. október 10.

Külpol

Négy robbanást hallottak az ukrán főváros központja felől.  Az egyik célpont egy vasúti pályaudvar lehetett, míg egy másik az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat székháza.

Több hónap szünet után hétfő reggel, helyi idő szerint 8 óra körül robbanások történtek Kijev belvárosában – írja a BBC. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint négy helyen történt robbanás az ukrán fővárosban, amelyek előtt a légiriadó másfél órával korábban megszólalt. A hírt Vitalij Klicsko polgármester is megerősítette, részleteket későbbre ígért.

Az egyik célpont egy vasúti pályaudvar lehetett, míg a másik, orosz források szerint az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat, az SZUB székháza volt. A BBC tudósítója épp élőben közvetített Kijevből, amikor megtörtént a robbanás.

Mindez két nappal azután történt, hogy felrobbantották az Oroszország számára kulcsfontosságú kercsi hidat. Ukrajna hivatalosan eddig még nem vállalta a felelősséget a támadásért, bár a The New York Times meg nem nevezett ukrán forrásaira hivatkozva azt állította, hogy azt az ukrán titkosszolgálat hajtotta végre teherautóba rejtett bombával. Vlagyimir Putyin orosz elnök szintén az ukránokat vádolta, és terrortámadásnak nevezte az akciót.

Ma újabb lakóházat ért rakétatámadás Zaporizzsjában. Egy többszintes házba csapódott be a rakéta. Az orosz erők az éjszaka újabb csapást mértek az ukrajnai Zaporizzsja városára – írja a The Guardian. Olekszandr Sztaruh regionális kormányzó hétfőn 3 óra körül közölte a Telegramon, hogy egy rakéta a városközpontban lerombolt egy többszintes lakóépületet. A támadás következtében tűz ütött ki, a hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hány halálos áldozata van a támadásnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk