Robbanóanyagokat találtak Trump merénylőjének kocsijában és lakásán

  • narancs.hu
  • 2024. július 14.

Külpol

Thomas Matthew Crooks fegyverét az apja vásárolta, legálisan.

A rendőrség robbanóanyagokat (más források szerint robbanószerkezeteket) talált a Donald Trump elleni merényletet elkövető, majd a helyszínt biztosító mesterlövészek által lelőtt Thomas Matthew Crooks autójában – írja a Wall Street Journal. A CNN szerint Crooks otthonát is átkutatták és ott is találtak robbanóanyagokat. Crooks a kampányesemény helyszínétől nagyjából 50 kilométerre, egy Bethel Park nevű pennsylvaniai kisvárosban élt. A merénylő autója a robbanóanyagokkal a kampánygyűlés közelében parkolt, egyelőre nem tudni, mi volt Crooks terve, ha sikerült volna élve eljutnia a kocsiig.

Mint a Telex összefoglalójában írja, a merényletben használt fegyver pontos típusát egyelőre nem tették közzé, csak annyit tudni, hogy egy AR-15 jellegű félautomata gépkarabély volt. Ez az amerikai hadseregben is használt M16-os kereskedelmi forgalomban kapható, polgári változata, sok verziója létezik, több millió van belőlük közkézen Amerikában.

Crooks fegyverét az apja vásárolta, legálisan.

A New York Post azt írja, a merénylet után a rendőrség rengeteg bejelentést kapott a kampánygyűlés helyszínén levő, gyanús csomagokról, amikben bombát sejtettek az emberek, de a technikusok egyelőre nem találtak robbanószerkezetet ezekben.

A támadó motivációjáról és hátteréről egyelőre nem sokat tudni, mindenesetre az FBI szerint egyedül hajtotta végre a merényletet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk