Előkerült egy videó Trump merénylőjéről

  • narancs.hu
  • 2024. július 14.

Külpol

Trump egyik tanácsadója megkérdőjelezte az amerikai titkosszolgálat felkészültségét. Az exelnök szerint "csakis Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen". 

Egy épület lapos tetején látható egy hason fekvő alak azon a videón, amelyet a TMZ adott közre a Donald Trump elleni merényletről. Mint a hvg.hu írja, a felvétel elején látható egy pillanatra a merénylő, ahogy feltehetően céloz a fegyverével, majd kikerül a kamera látóköréből, de hallatszik az öt lövés, amelyek egyike megsebesítette a volt amerikai elnököt. A lövedékek három másik embert is eltaláltak, egy ember meghalt, ketten súlyosan megsebesültek.

A videón közben hallható, ahogy egy nő pánikolva kiabál, hogy „jöjjenek ide!”, majd hogy fussatok!”.

Egy szemtanú korábban arról beszélt, hogy többen is látták a támadásra készülő fegyverest a tetőn, de hiába figyelmeztették a rendőröket. Más szemtanúk arról beszéltek, hogy az egyik lövedék a fején érte a közönség soraiban ülő egyik férfit, aki azonnal meghalt.

Ezek után nem meglepő, hogy Trump egyik vezető tanácsadója, Stephen Moore megkérdőjelezte az amerikai titkosszolgálat felkészültségét BBC-nek nyilatkozva a merénylettel kapcsolatban. Moore arról beszélt, hogy mennyire sokkolták az események, és hogy ha a lövedék csak egy ujjnyival is közelebb van a fejéhez, akkor most gyilkos merényletről beszélnénk”.

Egészen biztos, hogy Trumpnak több védelemre van szüksége, és kérdések is felmerülnek azzal kapcsolatban, hogy vajon a Titkosszolgálat megfelelően fel volt-e készülve.

„Soha korábban nem volt annyira fontos, mint most, hogy egységesek, erősek és elszántak maradjunk, és amerikaiként megmutassuk valódi jellemünket” – írta Donald Trump vasárnap a Truth Social nevű közösségi oldalon, pár órával az ellene elkövetett merényletkísérlet után.

"Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen" – ezt üzente az MTI beszámolója szerint a republikánus elnökjelölt, aki azt is írta: „csakis Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen”.

A Politico arról adott hírt, hogy megerősítik a fegyveres biztonsági őrök jelenlétét a kampányhelyszíneken a támadás után. A lap szerint a feljegyzésben arra is felszólították a kampánystáb tagjait, hogy vasárnap maradjanak távol a washingtoni és West Palm Beach-i irodáktól, illetve semmilyen formában ne kommentálják a nyilvánosságban a szombati támadást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk