Szájer József kiváló barátságot ápol Manfred Weberrel, de...

  • narancs.hu
  • 2019. március 7.

Külpol

De az a rusnya politika megtépázhatja a barátságokat.

Annak kapcsán, hogy az Európai Néppártban épp a Fidesz kizárásáról folyik a vita, Szájer József fideszes EP-képviselő a Magyar Hírlapnak többek között arról vallott, milyen kiváló, baráti viszonyt ápol a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjével, Manfred Weberrel, "még ha általánosságban igaz is, hogy a személyes kapcsolatok és a politikai viszonyok összeegyeztetése nehézségeket tud okozni" - tette hozzá a fideszes politikus.

false

Ennél sokkal többet sajnos nem tudunk meg az interjúból  e "kiváló, baráti viszonyról" és általában arról sem, miként képesek a politikai viszonyok megtépázni az emberi viszonyokat, de azt Szájer legalább elismeri, hogy a Fidesz valóban megpróbált békülni a CDU vezetőivel. Ahogy azt a fideszes EP-képviselő mondja: "A CDU és Fidesz között folyamatos a párbeszéd, szakpolitikai és egyéb kérdésekben. Ennek részeként valóban volt a minap is egy találkozó a felek részéről, de szó sincs titkos egyeztetésről. Megjegyzem, én is minden héten találkozom a frakcióvezetőmmel, Manfred Weberrel."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?