Számszeríjjal próbált betörni egy férfi a windsori kastélyba

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 26.

Külpol

II. Erzsébet épp ott tölti a karácsonyt. A férfit elfogták, egy kötélhágcsó is volt nála. 

Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti – közölte a rendőrség, a média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt.

A dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit őrizetbe vették, azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre – tájékoztatott a rendőrség.

A közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről.

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá.

A Daily Mirror című lap szerint a gyanúsítottat a térfigyelő kamerákon észlelték, a felvételen egy számszeríj volt látható nála.

"A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek" – mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, "szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott". Az újság szerint "a biztonsági eljárások jelentős átértékelése" várható az incidens után.

A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt.

A hatósági közlemény szerint bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk