Szijjártó Péter szerint azért nem antiszemita a Soros-kampány, mert a kormányt nem érdekli Soros vallása (sic!)

  • narancs.hu
  • 2019. február 21.

Külpol

A magyar kormány nagyban harcol az antiszemitizmus ellen.

A Jerusalem Postnak adott interjút Szijjártó Péter külügyminiszter, aki arról beszélt, hogy a kormány Soros György elleni kampány egyáltalán nem antiszemita- írja a 444.hu. A magyar külügyminiszter azt mondta, hogy a kormányt nem érdekli Soros vallása, és az az antiszemita, aki a vallást belekeveri ebbe az ügybe, ami egy nyílt konfliktus, és Európa jövőjéről szól.

Büszkék lehetünk az antiszemitizmus elleni harcban elért eredményeinkre. Az antiszemitizmus ellen zéró toleranciát hirdettünk - mondta más mellett Szijjártó Péter.

false

 

Fotó: MTI

A hírportál emlékeztet arra, hogy Szakály Sándor az állami VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója, lényegében a magyar állam főtörténésze egy hónappal ezelőtt fejtette ki, hogy a numerus clausust  „semmiképp nem helyes zsidótörvénynek nevezni” korábban pedig a magyarországi zsidók halálba küldését idegenrendészeti eljárásnak nevezte. A köztévé egyik műsorában a meghívott vendégek néhány hete arról beszélgettek, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt.

Figyelmébe ajánljuk