A szlovák kormány szerint Magyarország beleavatkozik a választásokba

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 26.

Külpol

Nem tetszik a szlovákoknak a Fico-barátság.

Szlovákiába utazik a napokban Szijjártó Péter, hogy részt vegyen a magyar nemzetiségi párt, a Szövetség borsi kastélyban tartott kampányrendezvényén.

Az Eduard Heger vezette Demokraták (Demokrati) szerint azonban Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba – írja az Új Szó. Jaroslav Nad, a párt alelnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy Szijjártó anélkül utazik Szlovákiába, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal. Nad arra is emlékeztetett, hogy Szijjártó nemrégiben az ellenzéki Smer vezetőjével, Robert Ficóval tartott közös sajtótájékoztatót.

„Amennyiben ez az egységes magyar párt kellő támogatást kap a magyar emberektől, akkor a magyar képviselet vissza tud térni a szlovákiai nemzeti tanácsba” – nyilatkozta Szijjártó a magyar nemzetiségi pártról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk