Szlovéniában újra betiltják a tízfősnél nagyobb összejöveteleket

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 8.

Külpol

Azért lesznek kivételek is.

A szlovén kormány ismét betiltja a tízfősnél nagyobb összejöveteleket, hogy lassítsa az új típusú koronavírus terjedését - közölte Jelko Kacin kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: ötven főig külön engedéllyel lehet rendezvényeket tartani. Ennek feltétele, hogy a szervezőknek ismerniük kell a résztvevőket, adataikat nyilvántartásba kell venniük, és azt egy hónapig meg kell őrizniük.

Ötszáz főig a sporteseményeket és a koncerteket csak abban az esetben lehet megrendezni, ha arra megfelelő nagyságú terület áll rendelkezésre, amelyen megvalósulhatnak a társasági távolságtartás feltételei. Az egyházi intézményekre külön rendeletek vonatkoznak, amelyek betartása mellett a tömeges események megtarthatók - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A kabinet által közzétett legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 24 újabb esettel 1763-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Új halálesetet ugyanakkor nem regisztráltak Szlovéniában, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 14-en vannak kórházban, intenzív osztályon senkit nem ápolnak.

Neked ajánljuk