Teodosie érsek: A bankkártya nem az ördögtől való

  • narancs.hu
  • 2022. december 25.

Külpol

És chipet sem ültetnek belénk.

Eddig papír alapú ételutalványokat kapott a munkahelyén egy romániai hívő, legutóbb azonban bankszámlára utalták a pénzt, kártyával férhet hozzá, de a kártyát ő nem szívesen használja, mert attól tart, a Gonosz lakik benne – írja a Transtelex a spynews.ro nyomán. 

Ez a téma egy plébániai beszélgetésen került szóba. Az érintett hívő Teodosie konstancai érseket is megkérdezte, mit gondol a bankkártyás fizetésről. 

Romániában tartja magát az a hiedelem, hogy a bankkártya a Sátán eszköze, ezért nem szeretik használni. Az ördögi eredetre a kártyán látható jelek utalnak egyes hívők szerint, ráadásul a kártya román elnevezése, a card visszafelé olvasva drac, ami ördögöt jelent.

A Transtelex idézi a hiedelmet szintén tápláló bibliai passzust. János apostol ebben egy fenevadról beszél amely „azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma”.

A pélbániai beszélgetésen jelen lévő pap, Tănăsescu atya azt mondt, a kártyán lévő számok nem fontosak. „A Szentírásban, már annyiszor elmondtam, a Jelenések könyvében kifejezetten le van írva a 666-os szám” – hangsúlyozta az atya.

Teodosie érsek ezt megerősítve így beszélt: „A számokban alapvetően nincs benne a Gonosz, az a szimbólumban van. Ez nem egy ránk nyomott pecsét,

nem ültetnek belénk csipet, hogy csak ezzel engedjenek be bárhová.

A számok, a vonalkódok vagy egyéb jelek egy utalványon vagy az élelmiszerek címkéjén önmagukban nem káros dolgok”.

Leadkép: Teodosie román ortodox érsek misét mond a fekete-tengeri kikötővárosban, Constantában vízkereszt ünnepén, 2022. január 6-án. MTI/EPA/Robert Ghement

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk