Több bűncselekményben bűnösnek találták a Capitolium ostromának két szervezőjét

  • narancs.hu
  • 2022. november 30.

Külpol

Stewart Rhodes az egyik legerősebb amerikai szélsőjobbos milícia vezetője, társaival elsők, akiket lázító összeesküvéssel vádoltak a tavaly januári zavargások miatt, és el is ítéltek.

Az amerikai esküdtszék kedden bűnösnek találta zendülésre való szervezkedés vádjában a 2021. január 6-i, a Capitolium megtámadásával járó zavargások egyik fő vádlottját, Stewart Rhodes-t, akit a többi vádban felmentettek.

A 2009. óta létező Oath Keepers szélsőséges szervezet öt vezetője állt Washingtonban a szövetségi bíróság előtt 5 különböző vádpontban. A zendülésre vonatkozó vádban még egy embert, Kelly Meggs-t mondták ki bűnösnek az esküdtek. A többi vádlottat felmentették ebben a vádpontban, amelyet a békés hatalomátadás megállítását célzó átfogó terv kidolgozása miatt terjesztett elő az ügyészség.

Két embert találtak bűnösnek hivatalos eljárás megakadályozására vonatkozó szervezkedés vádjával, ugyanakkor a szervezet vezetőjét, Rhodes-t és két társát felmentették ebben a vádpontban.

Négy vádlottat bűnösnek találtak dokumentumok illetéktelen eltulajdonítása miatt, három embert pedig szért, mert hivatalos személyt akadályoztak kötelességének teljesítésében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk