Több mint 900 ukrán katonát küldtek egy orosz hadifogoly-telepre

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Külpol

Azokat, akik Azovsztalnál adták meg magukat. 

Az elmúlt 24 órában az Azovsztalba visszavonult haderők 771 fegyverese adta meg magát a Mariupolban Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi miniszter szóvivője szerint.

A tábornok azt közölte, hogy az üzemből május 16. óta összesen 1730 fegyveres adta meg magát, köztük 80 sebesült. Elmondta azt is, hogy a donyecki novoazovszki és donyecki egészségügyi intézményeiben látják el azokat, akik kórházi ápolásra szorulnak.

Mindeközben a Guardian szintén orosz közlésre hivatkozva azt írja: több mint 900 olyan ukrán katonát küldtek egy orosz ellenőrzésű területen lévő fogolytelepre, akik az Azovsztal acélgyárban adták meg magukat.

Az adatokra nem reagáltak ukrán oldalról. Az oroszok által közölt számok azonban sok kérdést vetnek fel. Ugyanis korábban maguk az orosz erők is kevesebbre becsülték az Azovsztal erőműbe visszavonult ukrán katonák számát. A 444.hu szerint ez felveti a gyanút, hogy a kapitulációnak kikiáltott művelet alatt gyakorlatilag tisztogatást végeznek a városban.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk