126 bírságot osztott ki a londoni rendőrség a Downing Street-i karanténpartik miatt

Külpol

A megbírságoltak közt van Boris Johnson is.

Befejeződött a rendőrségi vizsgálat a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején tartott Downing Street-i partik ügyében, és a hatóságok 126 esetben róttak ki pénzbírságot.

A Scotland Yard nem fedte fel a megbírságoltak kilétét, de a brit kormány már korábban hivatalosan bejelentette, hogy az ügyben Boris Johnson miniszterelnök és felesége, Carrie Johnson, valamint Rishi Sunak pénzügyminiszter is pénzbüntetést kapott. Boris Johnson a modern brit politikatörténetben az első olyan, hivatalban lévő brit miniszterelnök, akit törvénysértés miatt hatósági szankcióval sújtottak.

A hatóságok elmondták, hogy voltak, akikre többszöri bírságot is ki kellett vetni, de a Downing Street csütörtökön közölte: Johnson nincs ezek között a személyek között, nem kapott rendőrségi értesítést arról, hogy további bírságokkal kell számolnia.

A csütörtöki rendőrségi beszámoló szerint a vizsgálatot végző tizenkét nyomozó 345 dokumentumot, 510 fényképet és térfigyelő kamerák készítette felvételt nézett át, és 204 vizsgálati kérdőívet küldött ki. A rendőrség nyolc olyan esetet vizsgált, amelyekben felmerült a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások megsértésének lehetősége. Ezek a kihágások 2020. május 20. és 2021. április 16. között történtek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.