Több orosz régióban is lemondták a győzelem napi felvonulásokat

  • narancs.hu
  • 2023. május 2.

Külpol

Ukrán támadásoktól tartva.

Legalább hat orosz régió törölte a május 9-re szervezett győzelem napi felvonulásokat, mert a tartományok vezetői ukrán támadásoktól tartanak – írja a Guardian értesüléseire hivatkozva a Telex háborúval foglalkozó hírösszefoglalója. Egy az orosz-ukrán határtól 400 mérföldre fekvő régió kormányzója is törölte az idei katonai parádét.

Oroszországban május 9-én ünneplik a második világháború végét és a náci Németország bukását, az Ukrajna elleni háború idején azonban felmerült a kérdés, vajon biztonságos-e nagyszabású, tömegeket megmozgató eseményeket szervezni. A belgorodi régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov szerint nem szerencsés provokálni az ellenséget, egy ilyen eseményen ugyanis könnyen célponttá válhatnak a szolgálati állomány tagjai is.

Belgorod kormányzójához hasonlóan Kurszk, Voronyezs, Orjol, Pszkov és Szaratov kormányzója, valamint az oroszok által megszállt Krím félsziget vezetői is lemondták a május 9-ei felvonulásokat.

(Címlapképünkön: Szergej Sojgu védelmi miniszter a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.