Több találat érte Harkivot vasárnap délelőtt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 16.

Külpol

Kijevben is légiriadót rendeltek el reggel, de ott nem történt robbanás.

Robbanások voltak Harkivban vasárnap délelőtt, Kijevben a kora reggeli órákban kétszer is légiriadót rendeltek el, a kínai külügyminisztérium pedig felszólította országa állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajnát.

Röviddel 11 óra előtt robbanásokat lehetett hallani Harkivban. A városban és térségében légiriadó van. A robbanások okáról és esetleges következményeiről egyelőre nincs hír.

Ugyancsak vasárnap, röviddel hét óra után már a második légiriadót rendelték el Kijevben, miután a szirénák először hajnalban szólaltak meg. A városvezetés Telegram csatornáján felszólított mindenkit, hogy sürgősen vonuljon óvóhelyre.

Délelőtt 11 óráig nem érkezett jelentés arról, hogy támadás érte volna az ukrán fővárost.

Szombat reggel egész Ukrajnára kiterjedő légiriadót rendeltek el, mert további támadásoktól tartottak.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara vasárnap reggeli összefoglalója szerint az ukrán fegyveres erők 300 orosz katonát semmisítettek meg az elmúlt 24 órában. Számításuk szerint Oroszország 65 ezer katonát veszített az Ukrajna elleni invázió kezdete óta.

A Global Times című, angol nyelvű kínai lap vasárnap a Twitteren azt írta, hogy a kínai külügyminisztérium, „tekintettel a feszült helyzetre”, felszólította az Ukrajnában tartózkodó kínai állampolgárokat, hogy „fokozzák az óvintézkedéseket és távozzanak az országból”.

Kína ukrajnai nagykövetsége segítséget nyújt az evakuálás megszervezésében – áll a jelentésben.

Október 11-én Kína kijevi nagykövetsége felszólította állampolgárait, hogy ne látogassanak Ukrajnába, az országban tartózkodókat pedig arra, hogy keressenek biztos menedéket.

Leadkép: Orosz rakétatámadásban súlyosan megsérült lakóház a kelet-ukrajnai Harkiv Szaltivka városrészében október elején. Fotó: MTI/AP/Francisco Seco

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk